Напдеп ночуватиме під стінами АП через львівське сміття

14:00 19 червня 2017 р.

Фото до новини


Фото: pravda.com.ua

Лідер парламентської фракції «Самопоміч» Олег Березюк заявив, що він голодуватиме під стінами Адміністрації Президента й ночуватиме там у ніч на 20 червня попри те що Петро Порошенко відбув до США.

Напдеп назвав причиною свого голодування «спротив команди президента Петра Порошенка керівнику Львова Андрію Садовому у вирішенні проблеми зі сміттям».   На думку Березюка, влада має «перестати знущатися над людьми».

Лідер парламентської фракції «Самопоміч» заявив також: «Президентська адміністрація це почала, вона має це закінчити. Тому що Прем’єр-міністр виглядає залежним».

Олег Березюк стверджував також: «Цей план лежить (у влади. – «УП») рік. Просто брехлива позиція, нечесна конкуренція, використання деспотичних інструментів проти людей у політичній боротьбі привела до такої катастрофи. Щоб вона не стала ще більшою, я тут…».

Напдеп також запевнив: «Я тут буду ночувати. Я буду тільки вживати воду – а далі все залежить від президента і прем’єр-міністра. Якщо вони є посадові особи держави, де людина і її здоров'я мають цінність, то все буде добре. Якщо ми в деспотичній державі, то тоді не треба брехати про європейські цінності, можливості і шлях», – сказав депутат.

За словами Березюка, звернення прем’єр-міністра Володимира Гройсмана до Садового на засіданні уряду було на 99% брехнею. Напдеп також вважаєж, що публічне прохання Гройсмана до мерів допомогти Садовому, якщо той попросить прийняти сміття свого міста, – це «цинічне хамство».

Олег Березюк також вважає: «Єдиний великий полігон на Львівщині, який обслуговував як місто Львів, так і чотири райони, був закритий згідно з поданням прокуратури і рішенням суду. Держава, забравши полігон, має надати альтернативні полігони – а не спонукати і просити  Рішенням комісії з надзвичайних ситуацій чи РНБО».

Напдеп також заявив: «Знаєте, Львів рік виживає тільки тому що мера Львова поважають інші мери і беруть сміття. Але коли влада – за допомогою правоохоронних органів, які скоро треба називати НКВС – це дізнається, ці мери отримують погрози. Кажуть: «Хочеш, щоб тобі таке  було – приймай далі, не хочеш – знайди можливість не приймати. Одна рука дає, інша забирає».

На думку Березюка, держава має визначити місця для полігонів – наприклад, рішенням Ради національної безпеки й оборони. Він також вважає: «Їх треба 20, 30, 40 – для того, щоб раз на тиждень чи раз на день, залежно від кількості сміття. І це треба підписати на 3-5 років, бо питання не вирішиться швидко».

Напдеп  такожнаголосив, що навіть будівництво заводу за кошти міста чи інвесторів – це процес на 80% залежний від дозвільних процедур держави. Березюк додав: «Львів ще до пожежі мав домовленості з Європейським інвестиційним банком. Ці пропозиції ще до сьогодні лежать не вирішені».

Про це повідомили сьогодні, 19 червня, в інтернет-виданні «Українська правда».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів