Правоохоронці поки не кваліфікують наїзд на натовп в Лондоні як теракт

Правоохоронці поки не кваліфікують наїзд на натовп в Лондоні як теракт

Фото: Reuters

Антитерористична служба Лондона приєдналася до поліції для надання допомоги в розслідуванні інциденту.

Представник поліції Лондона заявив, що поки що "занадто рано" називати наїзд фургона на людей у мечеті терактом.

Про це повідомлять CNN.

 

Своєю чергою Guardian повідомляє, що антитерористична служба Лондона приєдналася до поліції для надання допомоги в розслідуванні інциденту.

Силовиками досі не озвучена точна кількість постраждалих або загиблих в результаті наїзду.

Щоправда, ЗМІ повідомляють про 10 постраждалих в результаті нападу.

Нагадаємо, увечері 3 червня у Лондоні фургон наїхав на пішоходів на Лондонському мосту, з нього вийшли люди і почали нападати на перехожих з холодною зброєю. Поліція оголосила, що розслідує подію як теракт.

В результаті теракту загинули сім осіб, троє нападників ліквідовані. У лікарні Лондона доставлені щонайменше 48 постраждалих, деякі з них знаходяться в критичному стані. Українців серед жертв і постраждалих немає.

На нападників, йдеться в заяві поліції, були надіті муляжі "поясів шахідів", які не містили вибухівку. Відповідальність за теракт взяла "Ісламська держава".

22 травня одразу після концерту Аріана Гранде в Манчестері стався вибух, влаштований смертником, загинули 22 людини. Після цього рівень терористичної загрози у Великобританії був піднятий до максимального, 27 травня його понизили на один щабель.

22 березня машина наїхала на перехожих на Вестмінстерському мосту, після чого водій з ножем напав на поліцейського біля будівлі парламенту; загинули п'ять осіб. Нападник був застрелений поліцією.

Повʼязані теми:

Наступна публікація