Підтримати

Всі права захищені:

© Громадське Телебачення, 2013-2022.

У Лондоні фургон в’їхав у натовп поблизу мечеті: є загиблий

На півночі Лондона в районі Фінсбері—парк фургон врізався в натовп парафіян місцевої мечеті, які поверталися з вечірньої молитви.

На півночі Лондона в районі Фінсбері-парк фургон врізався в натовп парафіян місцевої мечеті, які поверталися з вечірньої молитви,  повідомляє ВВС.

За даними місцевої поліції, одна людина померла на місці від отриманих травм, вісім доставлені в лікарню.

За словами мера Лондона Садіка Хана, поліція назвала це терактом. Хан також закликав лондонців не панікувати та залишатися пильними. Прем'єр-міністр країни Тереза Мей раніше  назвала інцидент «жахливою подією».

Повідомляється, що заарештовано 48-річного водія фургона. Однак, його ім'я наразі не розголошується.

Поліція розслідує подію, намагаючись встановити, чи був наїзд навмисним або випадковим. Як запобіжний захід на місце були спрямовані озброєні поліцейські.

Глава Мусульманської ради Великої Британії Харун Рашид Хан заявив, що водій навмисно наїхав на людей, які виходили з мечеті після вечірньої молитви в священний для мусульман місяць Рамадан.

Він також повідомив, що наїзд відбувся не біля самої мечеті, а поруч з мусульманським центром соціальної допомоги, в декількох десятках метрів від мечеті.

Вулицю в районі місця події перекрила поліція, прибули машини швидкої допомоги. У небі над Фінсбері-парк літає вертоліт.

За даними  Sky News, у машині було троє людей, а один з них, озброєний ножем, пізніше напав на людей. Поліція не підтвердила цю інформацію.

Нагадаємо, 3 червня в Лондоні терористи на фургоні врізалися в перехожих, а потім, озброєні ножами, вийшли з машини і почали нападати на людей. Загинули вісім чоловік, близько 50 отримали поранення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  «Я прошу інших не боятися» — свідок  теракту в Лондоні.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram