ua en ru

Вибори у Франції: партія Макрона здобула більшість місць у парламенті

Вибори у Франції: партія Макрона здобула більшість місць у парламенті Фото: Еммануель Макрон (twitter.com/EmmanuelMacron)

Оприлюднено офіційні результати парламентських виборів у Франції

У Франції завершився підрахунок голосів у другому турі парламентських виборів. Про це свідчать дані на сайті Міністерства внутрішніх справ країни.

За підсумками голосування партія президента країни Еммануеля Макрона "Вперед, республіка!" отримала 308 місць із 577 в нижній палаті Національного зборів.

Союзники Макрона, партія "Демократичний рух", отримали 42 мандати.

Партія "Республіканці" отримала 113 мандатів, "Соціалістична партія" - 29, "Союз демократів і незалежних" - 18, "Нескорена Франція" Жан-Люка Меланшона - 17, "Національний фронт Марін Ле Пен" - 8 мандатів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що згідно з прогнозом компаній Ipsos і Sopra Steria, оприлюдненим відразу після закриття виборчих дільниць у другому турі виборів у Національні збори Франції, який відбувся 18 червня 2017 року, партія президента країни Еммануеля Макрона "Республіка на марші!" і її союзник, партія "Демократичний рух", можуть отримати 355 мандатів із 577 у Національних зборах.