Поліція ізолювала кілька вулиць у центрі столиці. Укріплення тут почали зводити ще ввечері. Всіх, хто зайшов у район проведення акції, ретельно оглянули правоохоронці. Майже 5 тисяч силовиків чергували під час акції.

Прайд ЛГБТ-активістів – це шлях лише у кількасот метрів. Та з самого початку перепон уникнути не вдалось. Перед самим початком проведення акції захід був під загрозою зриву. Прямо на його шляху проводили альтернативний мітинг за традиційні сімейні цінності.

Ми хочемо, щоб цієї акції не було. І будемо стояти, щоб її не було,
– заявив противник проведення "Маршу рівності" Сергій.

Учасники прайду до старту готувалися у невимушеній атмосфері. Підтримати Марш рівності прийшли дипломати та урядовці.

"Потрібне порозуміння. Тут йдеться не про привілеї, а про права", – зазначив посол Канади в Україні Роман Ващук.

Читайте також: Гомосексуальність – не хвороба, це просто іншість, – Ірина Геращенко про "КиївПрайд-2017"

Для когось акція стала традицією, а дехто пересилив себе і спеціально приїхав до столиці, щоб взяти участь у марші. Зрештою, в щільному оточенні правоохоронців колона розпочала рух, проте раптово звернула із запланованого маршруту.

Для того, щоб унеможливити якісь сутички, було в останню мить прийнято таке рішення. Знову ж таки, для забезпечення безпеки громадян зі всіх сторін,
– розповів перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий.

Та без сутичок таки не обійшлось. Противники маршу розпочали штовханину з правоохоронцями. Всіх противників маршу відтіснили, а декількох найактивніших затримали.

Читайте також: Поліція показала одного з нападників на учасників "КиївПрайду"

Цьогоріч у марші взяли участь 2,5 тисячі людей. Більшість затриманих майже відразу відпустили. У поліції повідомили, що під час акції постраждали два правоохоронці.