ua en ru

На Марші рівності в Києві поліція затримала 6 осіб

На Марші рівності в Києві поліція затримала 6 осіб Фото: активісти проривалися через кордон поліцейських (прес-служба НПУ)

Осіб, які намагалися прорвати кордон поліції, доставляють до поліцейського відділку

У ході проведення "Маршу рівності" за участю представників ЛГБТ-спільноти в Києві було затримано шістьох активістів. Про це повідомляє прес-служба столичної поліції.

"Шістьох осіб, які намагалися прорвати кордон поліції, доставляють до поліцейського відділку, аби з’ясувати їхні дані і надати правову кваліфікацію їхнім діям", - йдеться в повідомленні на сайті відомства.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Києві зранку 18 червня 2017 року біля головного корпусу КНУ ім. Т. Шевченка по вул. Володимирська розпочався мітинг противників "Маршу рівності".

Згодом сталася сутичка між противниками "Маршу рівності" і представниками ЛГБТ-спільноти, а також незначна штовханина між активістами і правоохоронцями.

Близько 11:00 "Марш рівності" в Києві завершився. Організатори акції "КиївПрайду" закликали учасників не гуляти містом, оскільки це може бути небезпечно для їхнього здоров'я, так як можливі так звані "сафарі" на представників ЛГБТ-спільноти. Член організаційного комітету "Маршу рівності" Зорян Кіс повідомив, що серед учасників акції постраждалих немає.