Всесвіт не міг народитися без Великого вибуху – вчені

Поділитися
Всесвіт не міг народитися без Великого вибуху – вчені Всесвіт міг народитися тільки в результаті Великого вибуху © realityzone.ru
Інші варіанти утворення Всесвіту призводять до його колапсу.

Вчені заявили про те, що Всесвіт міг народитися тільки в результаті Великого вибуху, інші варіанти його утворення призводять до неминучого колапсу новонародженого Всесвіту і його руйнування. Висновки дослідників опубліковані в журналі Physical Review D.

Більшість космологів вважає, що Всесвіт народився з сингулярності, що почала стрімко розширюватися в перші миті після Великого вибуху. Інша група астрофізиків вважає, що народженню нашого Всесвіту передувала смерть його "прародителя", яка, ймовірно, сталася в ході так званого "Великого розриву".

Разом з тим, обидві ці теорії несумісні з теорією відносності. Для того, щоб вирішити цю проблему, за останні 30 років вчені розробили безліч альтернативних теорій народження Всесвіту, в яких він народжувався в інших, менш екстремальних умовах.

Тепер же дослідники встановили, що подібні сценарії народження Всесвіту не можуть працювати в принципі. У більшості випадків вони призводять не до народження "плоского" і спокійного Всесвіту, подібного до нашого, а до появи потужних збурень в його структурі, які зроблять подібні альтернативні Всесвіти нестабільними. Більш того, вірогідність народження такого нестабільного Всесвіту набагато вища, ніж його стабільних аналогів.

Відповідно, Великого Вибуху уникнути не вдасться – вченим доведеться знайти спосіб примирити квантову механіку і теорію відносності, а також зрозуміти, як квантові флуктуації придушувалися при екстремально високій щільності матерії і кривизни простору-часу.

Раніше повідомлялося про те, що вчені виявили загадкові спалахи, які можуть бути доказом існування паралельної Всесвіту. Світіння було виявлено під час аналізу карти реліктового випромінювання, яке також називають "Луною Великого вибуху".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі