Есмінець ВМС США зіткнувся із торговим судном біля берегів Японії

ВМС США

Автор фото, US NAVY / KELSEY ADAMS

Підпис до фото,

Військово-морський флот США також заявив, що есмінець звернувся за допомогою до берегової охорони Японії

Через зіткнення американського есмінця "Фіцджеральд" із філіппінським контейнеровозом біля берегів Японії зникли семеро військових ВМС США.

Троє американських військових, у тому числі капітан - поранені, йдеться в заяві військово-морських сил.

Зіткнення сталося о 2:30 ночі за місцевим часом за 100 кілометрів на південний схід від японського міста Йокосука, повідомила прес-служба ВМС США. Пізніше стало відомо, що есмінець зіткнувся із великим контейнеровозом ACX Crystal, який йшов під прапором Філіппін.

Відомо принаймні про трьох людей, які постраждали. Серед них і капітан корабля. Їх евакуювали вертольотом і шпиталізували.

Командир корабля Брюс Бенсон перебуває у стабільному стані, повідомили американські військові.

Японська берегова охорона заявила, що через інцидент зникли семеро членів екіпажу есмінця. ВМС США підтвердили цю інформацію. Про їхню долю поки нічого невідомо.

У заяві ВМС США також повідомили, що американські військові моряки викликали на допомогу місцеву берегову охорону. Наразі говорити про розмір збитку, заподіяного есмінцю - неможливо. А телеканал NHK показав кадри, на яких видно вм'ятину на корпусі есмінця на правому борту.

Одного пораненого моряка евакуювали вертольотом берегової охорони, повідомило пізніше командування ВМС США.

Японські ЗМІ пізніше повідомили, що семеро членів екіпажу корабля ВМС США зникли. Офіційні представники флоту не підтверджують цю інформацію, пише Reuters.

За даними японської мовної корпорації NHK, до місця події направили кораблі і літаки берегової охорони.

Reuters з посиланням на NHK передавало, що судно було філіппінським контейнеровозом і що есмінець отримав пробоїну і припинив рух.

Однак пізніше стало відомо, що есмінець рухається.

Есмінець базується на військово-морській базі США в порту Йокосука. Він озброєний крилатими ракетами "Томагавк".

Район, в якому стався інцидент, завантажений судами, а есмінець "Фіцджеральд" - один з найбільш передових військових кораблів у світі зі складною системою радарів, зазначає кореспондент BBC у Токіо Руперт Уінгфілд-Хейс.

На його думку, зараз буде багато питань, чому екіпаж не зміг уникнути зіткнення з контейнеровозом, який разом з вантажем важив приблизно в три рази більше, ніж американський есмінець.