субота, 17 червня 2017 09:49

Порошенко розповів, коли піднімуть пенсії

Порошенко розповів, коли піднімуть пенсії
Коли піднімуть пенсії розповів президент Петро Порошенко Фото: Високий Замок

Президент України Петро Порошенко доручив уряду вже восени підняти пенсії, скасувати оподаткування пенсій і всі обмеження для пенсіонерів, які працюють. Про це він заявив під час засідання Нацради реформ.

"Що можна зробити вже цього року? Ми провели достатньо активну інформаційну компанію, і можна зробити осучаснення пенсій. Що є осучасненням пенсій? Ліквідація несправедливості. В чому вона полягає? Людина, яка виходить на пенсію в 2016-му чи у 2017 роках, маючи високу середню заробітну платню, має високу пенсію. Людина, яка вийшла на пенсію в 2009-2011 роках має той самий стаж сплачувала внески із середньої заробітної платні так само, як це робили 2016-му та 2017 році. Робила все, що може, але пенсію має набагато меншу", - каже Петро Порошенко. Про це повідомляє 24tv.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рева назвав прийнятний розмір пенсії

За його словами, як результат осучаснення, перш за все, отримають підвищення найменш захищені – ті, хто сьогодні несправедливо отримує найнижчу пенсію

"Підвищення мінімальної пенсії також відбудеться цього року, і я думаю, що можна розглянути можливість перенести це з грудня на листопад або навіть на жовтень. Прошу уважно вивчити цю можливість", – наголосив президент.

Порошенко зауважив, що сьогодні влада є зацікавленою в тому, щоб пенсіонери продовжували працювати, а не "вичавлювати їх з робочих місць".

"Думаю, що невиправданим на сьогоднішній день є і обмеження пенсій для працюючих пенсіонерів, і оподаткування пенсій", – додав Порошенко.

Проект пенсійної реформи буде внесений до Верховної Ради України 19-20 червня.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко розповів, коли піднімуть пенсії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути