Прокуратура: заарештований Тарасенко привіз кілера до місця вбивства Вороненкова

Прокуратура: заарештований Тарасенко привіз кілера до місця вбивства Вороненкова
Судове засідання над фігурантом справи про вбивство Вороненкова

Ярослав Тарасенко підозрюється в організації вбивства екс-депутата Держдуми

Ярослав Тарасенко, заарештований на два місяці у справі про вбивство колишнього депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова, за даними прокуратури, привіз кілера до місця вбивства депутата.

Про це журналістам після засідання в Голосіївському суді заявила речник прокуратури Києва Надія Максимець, повідомляє «112 Україна».

«Він підозрюється в організації вбивства. Крім того, він згідно з клопотанням, озвученим в суді, був водієм машини, яка привезла кілера на місце події. Він повинен був також його забрати після вчинення злочину», - заявила Максимець.

Однак, на думку адвоката Тарасенка Романа Гайдая, докази прокуратури в суді були недостатніми.

«При розгляді самого клопотання доводів з боку органу досудового розслідування, на нашу думку, було недостатньо. Суд також не дослідив, що й затримання було незаконним і докази, які наводить прокурор, недостатні і прямо ні на що не вказують», - заявив Гайдай.

Нагадаємо, Тарасенка суд заарештував у п’ятницю.

16 червня, на Дніпропетровщині прокуратура і поліція проводили слідчі дії у справі про вбивство екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова. Зокрема, правоохоронці провели обшуки, а також доставили до слідчих прокуратури осіб, яких підозрюють у причетності до цього злочину.

Пізніше у прокуратурі Києва повідомили, що затриманому повідомлено про підозру у причетності до вчинення цього злочину.

Нагадаємо, Вороненков був застрелений 23 березня в центрі Києва, коли прямував на зустріч з іншим екс-депутатом Держдуми Іллею Пономарьовим. Екс-депутат отримав кулю в шию, дві в обличчя, одну в живіт і помер на місці. Вбивцею Вороненкова виявився 28-річний екс-боєць Нацгвардії Павло Паршов, уродженець Севастополя, який жив у Дніпрі.

Як повідомив заступник голови Національної поліції України - начальник Головного управління Нацполіції в Києві Андрій Крищенко, у кримінальному провадженні про вбивство Вороненкова слідчі встановлюють обставини, що передували злочину, підозру наразі нікому не висунули

Читайте також Вбивство «суперсвідка». Як Україна не вберегла Вороненкова

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: