У Польщі затримали українку, яка везла у валізі 8-річного сина

У Польщі затримали українку, яка везла у валізі 8-річного сина

Фото: УНІАН

Жінка кількома днями раніше намагалася перетнути польський кордон з дитиною, однак отримала відмову у в'їзді через відсутність у хлопчика біометричного паспорта.

Польські митники у потязі Київ-Перемишль виявили жінку, яка намагалася провезти до Польщі 8-річного сина без біометричного паспорта.

Жінка помістила дитину у валізі, повідомляє "Європейська правда" із посиланням на польські ЗМІ.

Зазначається, що інцидент стався опівдні у четвер під час здійснення контролю в потязі Київ-Перемишль на польсько-українському пункті перетину кордону в Медиці.

За словами представниці польської митниці в Жешуві Едити Хабовської, увагу митників привернула нервова поведінка 50-річної жінки. Окарім того, одна з валіз була біля неї, а не в багажному відділенні, як у решти пасажирів.

Також жінка не хотіла дати валізу для контролю, відкривши застібку лише на кілька сантиметрів. Своєю чергою, митники знайшли у валізі під одягом 8-річного хлопчика, після чого викликали швидку з огляду на стан дитини.

Повідомляється, що жінка кількома днями раніше намагалася перетнути польський кордон з дитиною, однак отримала відмову у в'їзді через відсутність у хлопчика біометричного паспорта. Зокрема, жінка намагалася в'їхати до Польщі 11 червня - у перший день дії безвізового режиму між Україною та ЄС, у неї був біометричний паспорт, у дитини - закордонний паспорт старого зразка.

Митники передали жінку з сином прикордонникам, які висунули їй звинувачення у сприянні незаконного перетину кордону і оштрафували на 200 злотих. Після цього жінку з дитиною відправили до України.

Нагадаємо, майже два тижні в Івано-Франківську шукали безвісти зниклу 24-річну болгарку, студентку місцевого медичного університету. Дішлі Еля Зія зникла в ніч проти 1 червня. Кілька днів друзі марно шукали її самотужки, потім зрштою звернулися до поліції. Правоохоронці, Нацгвардія, рятувальники обнишпорили ліси, поля, закинуті будинки, опитали десятки її знайомих. Елю знайшли за 50 кілометрів від Івано-Франківська – її тіло лежало у валізі на дні глибокого озера. 

Тіло студентки, яку шукали майже два тижні, знайшли на дні озера у валізі

Тіло студентки, яку шукали майже два тижні, знайшли на дні озера у валізі

Повʼязані теми:

Наступна публікація