Прокуратура розпочала розслідувати смерть у СІЗО підозрюваного у замаху на Тетяну Чорновол

Прокуратура розпочала розслідувати смерть у СІЗО підозрюваного у замаху на Тетяну Чорновол

15 Червня 2017
2054
15 Червня 2017
18:24

Прокуратура розпочала розслідувати смерть у СІЗО підозрюваного у замаху на Тетяну Чорновол

2054
За фактом смерті ув'язненого в приміщенні ізолятора тимчасового тримання у Києві розпочато розслідування та призначено службову перевірку.
Прокуратура розпочала розслідувати смерть у СІЗО підозрюваного у замаху на Тетяну Чорновол
Прокуратура розпочала розслідувати смерть у СІЗО підозрюваного у замаху на Тетяну Чорновол

Про початок розслідування смерті ув’язненого повідомила прес-служба прокуратури міста Києва.

«За фактом смерті 47-річного чоловіка, який перебував під арештом в Ізоляторі тимчасового тримання ГУ НП в м. Києві, слідчим відділом Шевченківського Управління поліції м. Києві розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України», - повідомляє прокуратура.

За інформацією, тіло ув’язненого без ознак життя було виявлено близько четвертої години ранку 15 червня працівниками спецустанови. За попередньою інформацією, смерть настала від механічної асфіксії шиї шляхом повішення на простирадлі.

«Першочерговими слідчими діями, проведеними із залученням судово-медичного експерта, тілесних ушкоджень на тілі померлого, а також інших явних ознак насильницької смерті не виявлено. Крім того, проведеним аналізом відеозапису з камери спостереження виключено причетність до вказаної події сторонніх осіб», - інформує прокуратура.

Наразі у кримінальному провадженні призначено судово-медичну експертизу, яка має встановити причину смерті ув’язненого.

З метою об'єктивного з'ясування всіх обставин даної події прокуратурою міста Києва до ЄРДР внесено відомості за ст. 367 КК України (службова недбалість).

Крім того прокуратурою міста Києва ініційовано проведення службової перевірки з приводу дотримання вимог Закону України «Про попереднє ув’язнення» працівниками ІТТ ГУ НП у Києві.

Хід досудового розслідування перебуває на контролі керівництва прокуратури міста Києва.

Раніше народний депутат Віталій Купрій повідомив, що ймовірного організатора нападу на Тетяну Чорновол кримінального авторитета Олега Нетребка (прізвисько Нетрик) «повісили у камері СІЗО».  Інформацію про смерть Нетребка підтвердив директор департаменту з комунікацій МВС Артем Шевченко, повідомив «Укрінформ».

Нагадаємо, Тетяна Чорновол була жорстоко побита 25 грудня 2013 року на Бориспільській трасі.

6 квітня 2015 року Бориспільський міськрайонний суд Київської області випустив на свободу винних у побитті під час Євромайдану журналістки й громадської активістки Тетяни Чорновол - Романа Залюбовського та Сергія Котенка. Суд призначив Сергію Котенку міру покарання 1 рік, 3 місяці та 10 днів, а щодо Романа Залюбовського було застосовано закон про амністію за 2014 рік. Після цього їх звільнили з-під варти у залі суду.

На думку представників фракції «Народний фронт», рішення суду «не витримує жодної критики і свідчить про деградацію судової системи України». «Народний фронт» вимагає від Генеральної прокуратури довести розслідування справи про побиття Тетяни Чорновол до логічно кінця і встановити замовників злочину.

Народна депутатка від «Народного фронту», екс-журналістка і громадська активістка Тетяна Чорновол вважає справедливим мінімальне покарання, яке суд присудив винним у її побитті під час Євромайдану - Роману Залюбовському та Сергію Котенку. За словами пані Чорновол, їхня вина мінімальна, а насправді винними є інші люди.

У жовтні 2014 року активістка Майдану, журналістка Тетяна Чорновол була обрана депутатом Верховної Ради України за списком партії «Народний фронт».

На фото - Тетяна Чорновол після нападу

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2054
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду