Підтримати

Всі права захищені:

© Громадське Телебачення, 2013-2022.

Обшуки в члена НАЗК Радецького проводяться через підозру в підробці адвокатських документів

Обшуки в Національному агентстві з питань запобігання та протидії корупції пов'язані із порушенням кримінальної справи Генеральною прокуратурою про підробку адвокатських документів заступником голови НАЗК Русланом Радецьким.

Обшуки в Національному агентстві з питань запобігання та протидії корупції пов'язані із порушенням кримінальної справи Генеральною прокуратурою про підробку адвокатських документів заступником голови НАЗК Русланом Радецьким.

Про це повідомляє кореспондент Громадського.

За словами Радецького, його не поставили до відома про те, у якій справі проводяться слідчі дії. Він також зазначив, що його не пустили до кабінету і не брали будь-яких свідчень.

«В мене в кабінеті знаходяться робочі матеріали і зокрема, по проведенню повних перевірок. Під питанням тепер якість перевірок, оскільки можуть бути вилучені і зникнути матеріали по результатам перевірок. Фізично здійснюється втручання в роботу по перевірці декларацій і намагання блокувати перевірки», — заявив Руслан Радецький.

За словами Радецького, ключі від кабінету, де проводяться слідчі дії були тільки в нього і його помічниці.

«По прибуттю нас на місце, слідчі повідомимли, що обшук вже фактично проведено і тому не допустили нікого на місце. Слідчі дії відбувалися за згоди голови НАЗК Наталії Корчак, якій була оголошена ухвала про проведення цього обшуку. Під час обшуку були присутні представники апарату НАЗК», — заявив Серній Скуратівський, адвокат Руслана Радецького.

Адвокат Радецького також пов'язує обшук із вчорашньою заявою голови НАЗК Наталії Корчак в якій вона звинуватила Радецького в незатвердженні результатів повних перевірок декларацій міністрів.

«Про цю ситуацію я дізналася сьогодні. Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу. На скільки мені відомо, мова йде про підробку документів, пов'язаних з адвокатською діяльністю і практикою», — заявила Наталія Корчак, голова НАЗК.

В той же час, адвокат Радецького показав документ, згідно з яким, за його словами, Радецький з 18.09.2014 року припинив адвокатську діяльність.

Раніше повідомлялось, що поліція проводить обшуки у члена НАЗК Радецького через фальсифікацію документів.

Нагадаємо,  НАЗК остаточно провалило результати перевірок декларацій міністрів.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram