За минулі три місяці від ботулізму в Україні померли дев'ятеро осіб - Мінздоров'я

Поділитися
За минулі три місяці від ботулізму в Україні померли дев'ятеро осіб - Мінздоров'я У МОЗ прокоментували ситуацію із захворюваністю на ботулізм © 112 Україна
Cитуацію, що склалася, у МОЗ називають катастрофічною.

За минулі три місяці в Україні зареєстровано 62 випадки захворювання на ботулізм, 9 з них – зі смертельними наслідками, заявила заступник міністра охорони здоров'я Оксана Сивак.

Як повідомляє "112 Україна", в ході прес-конференції в четвер Сивак назвала ситуацію катастрофічною. За її словами, на даний момент існує "суперпроблема" з сироваткою проти цього захворювання.

Заступник Міністра також нагадала, що в минулому році в Україні було зафіксовано 105 випадків захворювання на ботулізм, з них зі смертельними наслідками – 12 випадків.

Раніше МОЗ повідомляоло, що в Україні почала рости кількість випадків захворювань на ботулізм, однак сьогодні в країні немає препаратів для специфічного лікування даної хвороби.

Зазначалося, що єдиний на сьогодні легальний шлях придбання необхідних ліків – закуповувати їх через міжнародні організації.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі