Патрульна дорожня поліція контролюватиме дев’ять тисяч кілометрів автошляхів

21:00 12 червня 2017 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки управління патрульної поліції Львова в інтернет-мережі «Facebook»

Патрульна поліція оголосить набір на понад 2300 вакансій, в тому числі й до лав дорожніх патрулів.

«Дорожня поліція починає з понеділка патрулювати чотири траси державного значення, – повідомив у понеділок, 12 червня, перший заступник начальника департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький на брифінгу щодо запуску дорожньої поліції. – Патрульна поліція зараз патрулюватиме траси Київ-Харків, Київ-Зборів, Луцьк-Ковель і Ягодин-Сарни».

Олексій Білошицький також уточнив, що сьогодні на роботу виїдуть понад 70 поліцейських. Він також розповів, що дорожня поліція виходить на службу на 20 патрулях та восьми стаціонарних постах, які раніше використовувала ДАІ. Згодом ці станції «будуть перетворені на дорожні станції патрульної поліції.

Перший заступник начальника департаменту патрульної поліції уточнив: «Там плануємо залучати інші служби: дорожні служби, можливо, служби реагування на надзвичайні ситуації».

За словами Олексія Білошицького, це має дозволити максимально швидко усувати наслідки ДТП. Окрім того, він повідомив, що автомобілі дорожніх поліцейських планують обладнати новими пристроями для фіксації порушень швидкості. Зараз у поліції вирішують, які саме пристрої встановлювати.

Олексій Білошицький також анонсував: «У майбутньому плануємо обладнати поліцейські автомобілі сучасними камерами вимірювання швидкості. Не плутати з автофіксацією, що просто фіксує правопорушення швидкісного режиму. За даними нових пристроїв, автопорушників зупинятимуть та притягуватимуть до відповідальності на місці».

Про це поінформували сьогодні, 12 червня, в інтернет-виданні «Українська правда».

Перший заступник начальника департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький повідомив також у понеділок, 12 червня, на брифінгу щодо запуску дорожньої поліції: «Сьогодні з 100ї години у 16 управліннях патрульної поліції проведуть брифінги щодо наборів. Всього оголосять про понад 2300 вакансій. Новачки нестимуть службу в дорожній патрульній поліції, тактичних групах та будуть заповнені вакантні посади».

Також, за його словами Білошицького, після набору поліція патрулюватиме 9000 кілометрів доріг. Окрім того, він пояснив: «Дорожня поліція має більше функцій та повноважень, ніж раніше ДАІ. Насамперед ми реагуємо на всі правопорушення, які стаються в межах зони нашого патрулювання. Це громадська безпека, безпека у сфері дорожнього руху. Дорожня поліція майже завжди буде в русі. Патрульні не стоятимуть на місці. Вони патрулюватимуть визначену ділянку траси, перебуваючи у постійному русі. Так, десь зупиняючись через необхідність реагування на правопорушення, але 90 відсотків часу патрульний екіпаж перебуватиме у русі».

Про це також поінформували сьогодні, 12 червня, в інтернет-виданні «Українська правда».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів