Садовий просить уряд оголосити Львів зоною надзвичайної екологічної ситуації

Садовий просить уряд оголосити Львів зоною надзвичайної екологічної ситуації
Сміття у Львові

Будівництво нового сміттєпереробного заводу триватиме щонайменше 2 роки

Мер Львова Андрій Садовий оголосив про рішення міської комісії, яка звернулась до уряду, щоб оголосити Львів зоною надзвичайної екологічної ситуації, про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

«Організатори «сміттєвої» блокади можуть починати святкувати. У нас дійсно не залишилося інших можливостей для уникнення екологічного лиха. Трималися рік! Повірили також в підписі держчиновників під меморандумом про зняття блокади. Виявилося, даремно повірили», - написав він.

Голова мерії зазначив, що Львів для подолання критичної ситуації через відсутність власного звалища, вжив усі можливі заходи, будівництво нового заводу триватиме 2 роки.

«Французькі експерти спільно з українськими активно працюють над технологічними параметрами та проектом. Завершуємо детальне вивчення запропонованої ними ділянки під завод на території ТЕЦ-2», - додав він.

Як повідомляв «Главком», ще 15 травня міський голова Львова Андрій Садовий заговорив про можливість запровадження у Львові надзвичайного стану. В управлінні здоров'я Львівської міської ради додалимешканці мають посилювати особисту гігієну, обмежити перебування на вулиці.

Нагадаємо, 30 травня 2016 року на Грибовицькому сміттєзвалищі cтався обвал, після виникнення пожежі. Під завалами було знайдено тіла трьох рятувальників, четвертий зник безвісти. Після цього полігон, що приймав сміття зі Львова, закрили.

30 січня 2017 року Львівський апеляційний адмінсуд визнав протиправною бездіяльність міського голови Львова і виконавчого комітету Львівської міськради у вирішенні проблеми Грибовицького сміттєзвалища.

Феміда зобов’язала виконавчий комітет міськради припинити діяльність Грибовицького сміттєзвалища. Зокрема, зобов’язано невідкладно вжити заходів до припинення вивезення ЛКП «Збиранка» відходів на Грибовицьке сміттєзвалище.

13 березня мер Львову Андрій Садовий заявив, що прокуратура готує йому підозру у вчиненні кримінального злочину.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: