В Україні почала роботу дорожня патрульна поліція

Євгенія Грейс, фото
Євгенія Грейс
Понад 70 патрульних поліцейських розпочали патрулювання трас міжнародного і національного значення.

Понад 70 патрульних поліцейських розпочали патрулювання трас міжнародного і національного значення.

Про це оголосив заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький у Києві.

За його словами, понад 20 патрулів з понеділка, 12 червня, починають роботу як дорожня патрульна поліція. Також визначено 8 стаціонарних постів, на яких також буде нести службу патрульна поліція. Надалі планується, що ці стаціонарні пости стануть станціями патрульної поліції.

«Дорожня патрульна поліція — це ніяке не окремий підрозділ. Це ті ж патрульні поліцейські, які несуть службу на вулицях міст, також вони будуть нести службу на трасах міжнародного і національного значення», — розповів він.

Поліцейські на дорогах реагуватимуть не тільки на порушення правил дорожнього руху, а й громадської безпеки, будуть реагувати на повідомлення про правопорушення, які будуть їм передаватися, якщо вони будуть неподалік.

«Це понад 20 патрулів і 8 стаціонарних постів, тобто понад 70 патрульних поліцейських відсьогодні, прямо зараз заступають на службу для патрулювання певних ділянок», — зазначив Білошицький.

Патрулі також планують обладнати камерами вимірювання швидкості, що не є приладом фотовідеофіксації.

Раніше глава Нацполіції Сергій Князєв повідомляв, що дорожня поліція в Україні з’явиться у вересні 2017-го. Тоді планують випустити перших 800-900 працівників.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram



Поділитися: