У Марокко вчені відкопали рештки Homo Sapiens, вік яких становить майже 300 тисяч років. Ця знахідка повністю перекреслю уявлення наукового світу про походження людини.

Про це повідомляється в журналі Nature. На сьогоднішній день існувало уявлення, що сучасна людина з’явилася у "колисці людства" десь на просторах східної Африки. Вчені вважали, що сталось це близько 200 тисяч років тому. Але нові археологічні розкопки повністю зруйнували цю теорію.

Знахідка свідчить про те, що вид Homo sapiens з’явився щонайменше на 100 тисяч років раніше, ніж вважалося. Крім того, вчені дійшли висновку, що він еволюціонував на території всього Африканського континенту.

Професор Жан-Жак Юблен з Інституту еволюційної антропології Товариства Макса Планка заявив, що невдовзі доведеться взагалі переписувати всі теорії та підручники.

Популярні новини зараз
Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

"Не можна говорити, що все швидко розвивалося в якомусь райському Едемі десь в Африці. На нашу думку, розвиток був більш послідовним, і це відбувалося на території всього континенту. Тому якщо і був райський сад, то їм була вся Африка", — розповів науковець.

Серед виявлених скам’янілостей була частини черепа і нижньої щелепи. Вони належали п’ятьом різним особам. Це були троє дорослих, підліток та дитина. Поряд знайшли кам'яні знаряддя, кістки тварин і сліди пожежі.

Вчені визначили приблизний вік знахідки – від 300 до 350 тисяч років. Знайдений череп за своєю формою майже ідентичний формі черепа сучасної людини.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, криміналістам вдалося встановити, як саме вбили знамениту "крижану людину", мумія якої отримала ім'я Етці.