Українські політики просять милостині в Європі, а з президентом Росії Володимиром Путіним рахується весь світ.

Про це в інтерв'ю польській газеті Rzeczpospolita заявила позафракційний народний депутат Надія Савченко.

"Зовнішня політика не має бути для України ключовою. На жаль, наші політики вважають, що все життя нас годуватиме Європа, але якщо у політиків не буде підтримки всередині країни, з ними не будуть рахуватися і за кордоном. Наші політики виглядають, як жебраки в Європі, і це дуже принизливо для мого народу", - зазначила вона.

При цьому Путіна скандальний депутат похвалила - мовляв, не дивлячись на загальне презирство, господар Кремля домігся поваги.

"Путіна не люблять у світі, але у нього є підтримка в Росії. Він отримав її силою, але вона у нього є. З ним рахуватиметься світ", - підкреслила політик.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки У кого в Україні збільшаться пенсії з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Савченко також прокоментувала неодноразові звинувачення в тому, що вона - агент Кремля.

"Багато хто поширює плітки, що я є якимось спланованим проектом Путіна. Так відбувається, тому що я сильна людина, це становить загрозу для старої системи. Система бореться зі мною всіма можливими способами. Тут мова йде не лише про спрямовану проти мене пропаганду, але я не виключаю навіть фізичного знищення", - заявила Савченко.

Нардеп також додала: викликалася пройти перевірку на детекторі брехні, однак співробітники СБУ відмовилися, пославшись на те, що її тип особистості не підходить для вербування.

Що стосується війни на Донбасі, то, на думку Савченко, триває вона виключно через амбіції глав України і РФ.

"Правлячим зручно покладати провину за відсутність реформ на війну: президент Путін хоче стати царем своєї країни і правити без кінця. Порошенко також хоче другий виборчий термін. Я припускаю, що саме вони почнуть черговий етап війни, - це допоможе їм протриматися при владі. Якщо б вони захотіли, то власноручними підписами закінчили б війну", - додала політик.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", Савченко похвалилася новим вбранням.