Підтримати

Всі права захищені:

© Громадське Телебачення, 2013-2022.

Суд виправдав обвинувачуваного в сепаратизмі екс-мера Стаханова

Екс—мера Стаханова Юрія Борісова Кремінський районний суд Луганської області виправдав у справі про сепаратизм та організацію самоназваної Луганської народної республіки.

Екс-мера Стаханова Юрія Борісова Кремінський районний суд Луганської області виправдав у справі про сепаратизм та організацію самоназваної Луганської народної республіки.

Це підтвердили Громадському в суді.

Так, головуючий суддя Валерій Ковальов не знайшов достатніх доказів, наданих прокуратурою, вини Борісова.

Сам Борісов раніше на суді неодноразово говорив, що його справа побудована на роликах в Youtube, сам він ніякого референдуму в Стаханові не організовував, а в Луганськ на з'їзд мерів міст, який організовували тодішній керівник так званої «ЛНР» Валерій Болотов та тодішній депутат від партії регіонів Олег Царьов 6 травня 2014, Борісова привезли автоматники.

«Мені сказали, що треба поїхати на цей з'їзд, я сказав, а якщо я відмовлюсь? Тоді зайшло двоє людей з автоматами і мене люб'язно провели», — свідчив Борісов.

Затримали тодішнього мера Стаханова в Бердянську в липні 2014 батальйон Шахтарськ та нардеп Ляшко. Борісов стверджує, що був у Бердянську у відпустці і організовував там табір для дітей з Луганська. Також Борісов стверджував, що над ним знущалися. Просидів у СІЗО він три роки.

Борісов також є свідком обвинувачення в справі екс-регіонала Єфремова, хоча на суді він засвідчив, що з Єфремовим особисто знайомим не був, а знав лише його як губернатора області, і що вказівок йому на проведення «референдуму» 11 травня 2014 року той не давав.

Також Борісов на суді стверджував, що прокуратура змушувала його дати свідчення проти Єфремова.

Раніше це й же суд  відпустив колишнього «міністра енергетики ЛНР».

Підписуйтесь на наш канал в Telegram