Геращенко просить звернутися у поліцію тих, хто  спілкувався з «журналістом», що вчинив замах на Осмаєва

Геращенко просить звернутися у поліцію тих, хто спілкувався з «журналістом», що вчинив замах на Осмаєва

2 Червня 2017
956
2 Червня 2017
17:32

Геращенко просить звернутися у поліцію тих, хто спілкувався з «журналістом», що вчинив замах на Осмаєва

956
Народний депутат («Народний фронт») Антон Геращенко заявляє, що чоловік, який представлявся французьким журналістом з Le Monde і який 1 червня вчинив замах на колишнього громадянина РФ Адама Осмаєва, є агентом російських спецслужб.
Геращенко просить звернутися у поліцію тих, хто  спілкувався з «журналістом», що вчинив замах на Осмаєва
Геращенко просить звернутися у поліцію тих, хто  спілкувався з «журналістом», що вчинив замах на Осмаєва

Про це Антон Геращенко написав у своєму Facebook.

«Агент російських спецслужб, зупинений вчора Аміною Окуєвою, був легалізований і легендований в Україні в лютому 2016 року під ім'ям Дакара Олександра Венусовіча. Починаючи з весни 2016 року його намагався входити в довіру до ряду українських політиків і журналістів, представляючись то французьким, то німецьким журналістом під різними іменами», - повідомив нардеп.

За його словами,  один з відомих українських політиків уже впізнав кілера як особу, яка рік тому виходив на нього під виглядом іноземного журналіста.

«Прошу всіх, хто зустрічався за останній рік з чоловіком, що видавав себе за німецького/французького журналіста і був зупинений вчора Аміною Окуєвою, негайно зв'язатися з поліцією Києва по телефону 102 і допомогти слідству у встановленні всіх його зв'язків і намірів», - написав Антон Геращенко.

Водночас радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк заявив, що напад на Адама Осмаєва та Аміну Окуєву був спланований спецслужбами Росії та пов'язаний із вбивствами журналіста Павла Шеремета, екс-депутата РФ Дениса Вороненкова, а також замахом на народного депутата України Антона Геращенка.

Нагадаємо, 1 червня у Києві на Подолі сталася стрілянина, в результаті події дві людини отримали вогнепальні поранення. Жертвою стрілянини виявився колишній громадянин РФ Адам Осмаєв, якого в Росії звинувачують у замаху на президента Володимира Путіна.

За даними поліції, Адам Осмаєв з дружиною Аміною Окуєвою домовилися про інтерв'ю з нібито французьким журналістом з Le Monde в Києві на вулиці Кирилівській. Під час зустрічі «журналіст» дістав з коробки пістолет «Глок» і вистрілив в груди Осмаєву, після чого його дружина з нагородного пістолета марки ПМ чотири рази вистрілила в нападника. 

На фото – документи псевдо-журналіста

Фото:  Facebook Антона Геращенка

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
956
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду