Ми заслуговуємо на УПЛ. "Десна" виступила з офіційним листом на свій захист

Ми заслуговуємо на УПЛ. "Десна" виступила з офіційним листом на свій захист

Фото: ФК Десна

У клубі не розуміють, чому замість них там повинен грати "Верес".

Чернігівська "Десна" може не потрапити до української Прем'єр-ліги на наступний сезон.

Така інформація з'явилася в ЗМІ 1 червня. Очікується, що замість цього клубу до Вищої ліги вийде рівненський "Верес".

За підсумками Першої ліги-2016/17 "Верес" посів третє місце, поступившись "Десні" 6-ма очками.

Тож "Десна" написала офіційного листа на свій захист.

"На жаль, з‘явилися чутки, що ФФУ вирішила забрати у "Десни" право участі в УПЛ, і допустити рівненський "Верес". Ви запитаєте, на яких підставах, і це буде логічно, але відповідь, ви навряд чи отримаєте.

Який головний критерій при підвищенні в класі? Відповідь очевидна – спортивний принцип. І тут не може бути інших варіантів, своєю грою "Десна" заслужила на участь в УПЛ, і це при тому, що команда жодного матчу не провела на рідному стадіоні, по суті, весь сезон провівши на виїзді. "Десна" в очному протистоянні обіграла "Верес" та "Іллічівець", стала кращою командою 2017 року в Першій лізі і не зможе підвищитися в класі?

Наступний аргумент – інфраструктура. Враховуючи нинішню ситуацію в країні, не дивно, що не простий період переживає і футбол – що держава, що інвестори, що власники всі зменшили витрати на футбольні клуби. І "Дніпро" яскравий тому приклад – за два роки з фіналіста Ліги Європи до зникнення з футбольної мапи країни.

Для гравців вже створені умови для повноцінних тренувань, завершуються роботи по здачі сучасного готельного комплексу з усіма зручностями, на основному полі завершено укладку сучасного газону з електропідігрівом та поливом, як того і вимагає атестаційний комітет ФФУ.

Натомість "Верес", який різними шляхами намагається підвищитися в класі, взагалі не має інфраструктури!

"Десна" не отримує допомогу з бюджету країни та на 100% фінансується за рахунок власників, тому якщо в чиновників Федерації футболу України не переможе "здоровий глузд" і Чернігівщину залишать без великого футболу, на який команда, клуб, місто і весь регіон дійсно заслужили, то ми не бачимо сенсу в подальшому фінансуванні клубу", - йдеться в заяві "Десни".

Нагадаємо, 2 червня, о 12:00 представники ФФУ оголосять про склад учасників Прем'єр-ліги.

Повʼязані теми:

Наступна публікація