Офіційні акаунти України та Росії влаштував у Twitter справжню війну за доньку князя Ярослава Мудрого Анну.

Приводом до неї послужила заява Путіна під час зустрічі з Макроном. Російський президент назвав королеву Франції Анну Київську "росіянкою".

В українському акаунті, який спільно ведуть представники прес-служб АП та МЗС, навели для росіян історичні факти про те, ким була Анна Київська.

"Коли Росія говорить, що Анна Київська встановила російсько-французькі відносини, нагадаємо послідовність подій", - йдеться у повідомленні.

Офіційний акаунт РФ відповів в кращих традиціях кремлівської пропаганди, написавши, що в України, Росії та Білорусі спільна історична спадщина.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

"Ми пишаємося нашою спільною історією і спільною історичною спадщиною, яка повинна об'єднати наші народи, а не роз'єднувати".

На це акаунт України відповів мемом з мультсеріалу "Сімпсони": "Росіє, ти справді не змінюєшся, чи не так?".

Twitter-акаунт російського МЗС долучився до баталій та написав:
"Не заздри, Україно. У 1051 році Київ був столицею єдиної Київської Русі, яка включала території сучасної Білорусі, України та РФ".

На це офіційний Twitter України відповів мемом із Шерлоком Холмсом.