ua en ru

"Не говорив нікому, але відчуваю свою провину": Віталій Кличко дав братові невірну пораду під час бою з Джошуа

"Не говорив нікому, але відчуваю свою провину": Віталій Кличко дав братові невірну пораду під час бою з Джошуа Фото: Володимир і Віталій Кличко (klitschko-brothers.com)

Віталій радив братові не поспішати "добивати" британського боксера

Український супертяж, "вічний" чемпіон світу за версією WBC в суперважкій вазі Віталій Кличко зізнався, що дав погану пораду своєму братові Володимиру під час бою проти Ентоні Джошуа.

"Не говорив нікому, але якусь свою провину відчуваю. Коли Володимир практично нокаутував Джошуа, а після закінчення раунду прийшов у свій кут, я дав братові невірну пораду. Я не думав, що Джошуа з такою м'язовою масою зможе бути настільки свіжим і в кінцівці бою – великі м'язи споживають більше кисню, а в спорті витривалість пов'язана з різною антропометрією. Тому я радив Володимиру не поспішати. Говорив йому: "Не квапся, він прийде". Розраховував, що після 7-8 раунду Джошуа буде більш втомленим, а Володимир отримає свій шанс. Зараз думаю, може, це була помилка, і треба було братові добити Джошуа. Але це міркування з серії "якби та якби", — розповів Віталій в ефірі телеканалу "Інтер", повідомляє "Братство Кличко".

"Якби Володимир не пропустив цей аперкот, який на середній дистанції не видно, все було б по-іншому. Так, це коронний удар Джошуа, який він часто продуктивно використовує. Але як такої помилки з боку брата не було: можна так сказати, зірки зійшлися, обставини так склалися. Увійшов занадто близько, не побачив, пропустив. Не забуваємо, що це суперважка вага, де все може вирішити один удар. Якщо б не цей аперкот, то, вважаю, Володимир виграв би бій як мінімум за очками", — також зазначив Віталій Кличко.

Нагадаємо, Володимир Кличко поступився Джошуа на "Уемблі" технічним нокаутом в одинадцятому раунді.

Тим часом знаменитий Шакіл О'Ніл шокував жахливими наслідками своєї кар'єри.