RU
 

British Airways частково відновила польоти

Корреспондент.biz,  28 травня 2017, 15:18
0
273
British Airways частково відновила польоти
Фото: bbc.com
У неділю із 6 до 9 ранку з Хітроу повинен був вилетіти 91 рейс, однак за розкладом вирушили тільки 42

BА готова виплатити пасажирам компенсації та допомогти охочим перенести свої рейси на найближчі дні.

 
Авіакомпанія British Airways частково відновлює польоти, але попереджає, що затримки і навіть скасування рейсів будуть відбуватися, поки компанія повністю не повернеться у штатний режим роботи.
 
Напередодні, 27 травня, авіакомпанія скасувала всі рейси з лондонських аеропортів "Хітроу" та "Гатвік" через масштабний збій у своїй комп'ютерній системі.
 
Тисячі пасажирів не змогли вилетіти у свої пункти призначення. Тим, кого вдалося пересадити на рейси інших авіакомпаній, довелося подорожувати без багажу. Проблеми в роботі British Airways збіглися з початком тижневих шкільних канікул у Британії.
 
BА готова виплатити пасажирам компенсації та допомогти охочим перенести свої рейси на найближчі дні.
 
Представники авіакомпанії заявляють, що авіаперевізник не зможе повернутися до колишнього графіка роботи ще щонайменше дві доби, тому пасажирам настійно рекомендується перевіряти в Інтернеті статус рейсів, перш ніж вирушати в аеропорт.
 
Причиною збою в комп'ютерній системі BA називають перерву в подачі електропостачання. Версія про кібератаку не розглядається.
 
У неділю із 6 до 9 ранку з "Хітроу" повинен був вилетіти 91 рейс, однак за розкладом вирушили тільки 42. 29 рейсів були скасовані, час вильоту інших поки що відкладається. З "Гатвіка" вилетіли 19 рейсів. Лише один, Лондон-Амстердам, був скасований.
 
Тисячі одиниць багажу залишаються в аеропорту Хітроу, але авіакомпанія просить пасажирів не приїжджати за своїми валізами в аеропорт, щоб не створювати зайвого стовпотворіння. Багаж буде відправлений власникам за домашніми адресами.
 
Представники авіакомпанії говорять, що роблять все можливе для врегулювання ситуації.
 
Пасажирам, які перебувають в аеропортах, роздають безкоштовну воду і їжу. Рейси інших авіакомпаній злітають і приземляються за розкладом.
 
Раніше в Україні оштрафували на 153 тисячі гривень авіакомпанію Yanair за затримку і скасування рейсів.
За матеріалами: BBC
ТЕГИ: авиацияавиаперелетавиакомпанииBritish Airways
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі
Загрузка...