неділя, 28 травня 2017 09:10

Макрон збирається обговорити ситуацію щодо України в колишньому форматі

Макрон збирається обговорити ситуацію щодо України в колишньому форматі
Саміт G7: Макрон хоче провести зустріч щодо України у "нормандському форматі". Фото: hvylya.net

Президент Франції Еммануель Макрон повідомив, що найближчим часом хоче провести зустріч у "нормандському форматі" щодо ситуації в Україні. Про це він заявив після саміту лідерів країн G7. Захід завершився 27 травня у місті Таорміна на Сицилії.

Про це йдеться на unian.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, про що говорили Трамп і Макрон

Макрон зауважив, що хоче зустрітися з главами України, Німеччини і Росії, щоб обговорити кризу в Україні. Також президент Франції додав, що говоритиме про сирійську кризу з російським президентом Володимиром Путіним на запланованих у Версалі під Парижем переговорах у понеділок, 29 травня. За словами Макрона, з Путіним він буде "вимогливим".

Напередодні саміту президент України Петро Порошенко і Макрон під час телефонної розмови висловилися за активізацію роботи в "нормандському форматі" і скоординували позиції держав.

На саміті "Великої сімки" G7 обговорили боротьбу з тероризмом, кліматичні зміни, Brexit і кризу через кількість мігрантів. Приїхали німецький канцлер Ангела Меркель, канадський прем'єр Джастін Трюдо, американський президент Дональд Трамп, французький Еммануель Макрон, британський прем'єр Тереза Мей, італійський Паоло Джентілоні і японський Сіндзо Абе. Росію виключили три роки тому після анексії Криму.

Зараз ви читаєте новину «Макрон збирається обговорити ситуацію щодо України в колишньому форматі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути