RU
 

МВФ не схвалив пенсійну реформу Гройсмана - ЗМІ

Корреспондент.net,  26 травня 2017, 16:37
0
2648
МВФ не схвалив пенсійну реформу Гройсмана - ЗМІ
МВФ не влаштувала пенсійна реформа Гройсмана

У Фонді виступили проти ініціативи уряду щодо осучаснення пенсій на постійній основі, пише видання.

 
МВФ не схвалив пенсійну реформу, підготовлену Кабміном, пише агентство Українськi Новини з посиланням на джерела.
 
Кабмін прийняв проект пенсійної реформи в Україні 17 травня. Зокрема, вона передбачає щорічну автоматичну індексацію. Крім того, пенсійний вік залишається 60 років для людей, які мають трудовий стаж 25 років.
 
"Після 10 днів роботи в Україні місія МВФ видала висновок, в якому не міститься, практично, жодного позитивного відгуку про ініціативи Кабінету міністрів", - пише видання.
 
За даними агентства, у Фонді виступили проти ініціативи уряду щодо осучаснення пенсій на постійній основі і скасування оподаткування пенсій для працюючих пенсіонерів.
 
"Ці дві ініціативи МВФ не підтримує", - розповів співрозмовник видання.
 
За словами Гендиректора Української федерації страхування Галини Третьякової, незгода МВФ пояснюється тим, що реалізація цих ініціатив призведе до збільшення витрат на пенсійні виплати з 11 відсотків ВВП на сьогоднішній день, до 14 відсотків.
 
Також повідомляється, що МВФ категорично проти планів Кабміну, а знизити коефіцієнт оцінки вартості року стажу в формулі розрахунку пенсій з 1.35 до 1.
 
За даними видання, фактичне скасування цього коефіцієнта може привести до істотного зниження пенсії - на 30-40 відсотків.
 
"При цьому, ініціативу зниження коефіцієнта оцінки року стажу в формулі розрахунку пенсії зовсім не було відображено в презентації Кабміну про пенсійну реформу", - підкреслюється в публікації.
 
Відзначимо, що в тексті меморандуму МВФ і України сказано, що пенсійну реформу необхідно прийняти до кінця травня 2017 року (а набрати чинності вона повинна з 1 січня 2018 року. - ред).
 
СПЕЦТЕМА: Кредити МВФ для України
ТЕГИ: МВФпенсияпенсиипенсионная реформа
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі