ua en ru

Буроменський обраний аудитором НАБУ від Кабміну

Буроменський обраний аудитором НАБУ від Кабміну Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

Кандидатуру Буроменського затвердили на позачерговому засіданні Кабміну

Михайло Буроменський обраний аудитором Національного антикорупційного бюро України від Кабінету міністрів України. Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман в ході позачергового засідання уряду.

"Після обговорення це питання (призначення аудитора від Кабміну, - ред.) внесено на розгляд членів Кабміну і прийнято одноголосно. Це означає, що
ми вважаємо визначеним членом комісії зовнішнього контролю для проведення незалежної оцінки, аудиту ефективної діяльності НАБУ Буроменського Михайла Всеволодовича", - зазначив Гройсман.

Біографічні відомості

Михайло Буроменський - український юрист та громадський діяч, професор, доктор юридичних наук, член-кореспондент Національної Академії правових наук України. У 1981 році закінчив Харківський юридичний інститут (нині - Національний університет "Юридична академія імені Ярослава Мудрого").

Неодноразово залучався в якості експерта провідними міжнародними міжурядовими організаціями (Рада Європи, Європейський Союз, Управління Верховного Комісара ООН з прав людини, Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців, Світовий Банк, Програма Розвитку ООН, Всесвітня Організація Охорони Здоров’я, ОБСЄ). У якості правового експерта ООН брав участь у діяльності Місії ООН в Грузії (Абхазії) - UNOMIG.

З 2006 року Буроменський є членом постійної делегації України у Групі держав Ради Європи проти корупції - GRECO, а з 2007 року - членом спеціальної ad hoc групи з питань навігаційно-гідрографічного забезпечення мореплавства на переговорах України і Російської Федерації. Крім того, з 2009 року він є суддею ad hoc Європейського суду з прав людини.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України сьогодні, 26 травня 2017 року може призначити аудитора Національного антикорупційного бюро України.