ua en ru

Борг України перед ВООЗ становить 26 млн доларів, - Гройсман

Борг України перед ВООЗ становить 26 млн доларів, - Гройсман Фото: прем'єр-міністр України Володимир Гройсман

Україна не сплатила членський внесок у ВООЗ у розмірі 26 млн доларів і позбулася права голосу

На сьогоднішній день борг України перед Світовою організацією охорони здоров'я становить 26 млн доларів. Про це сьогодні, 26 травня, під час години запитань до уряду у Верховній Раді заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає NewsOne.

Так, Гройсман пояснив, чому Україна не сплатила членський внесок у ВООЗ у розмірі 26 млн доларів, через що була позбавлена права голосу.

"Чим це викликано? Банальною справою. У 2014 році після "господарських" українців на державному рахунку було 108 тисяч гривень. Можливо, ці питання відійшли на другий план", - розповів Гройсман.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України планує збільшити фінансування програми "Доступні ліки" на 250 млн гривень у 2017 році. Про це в ході засідання уряду сказав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент РБК-Україна.

"У змінах до бюджету, які ми представимо найближчим часом до парламенту, ми передбачаємо збільшення фінансування програми ще плюс на 250 млн гривень", - сказав Гройсман.