ua en ru

СБУ затримала членів міжрегіональної банди, дії якої координували спецслужби РФ

СБУ затримала членів міжрегіональної банди, дії якої координували спецслужби РФ Фото: СБУ

Ватажок банди свого часу тренував бійців спортклубу "Оплот"

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) затримали у Харківській області членів міжрегіональної банди. Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

"У Харківській області співробітники Служби безпеки України спільно з Нацполіцією за процесуальним керівництвом прокуратури затримали учасників міжрегіонального злочинного угруповання, які погрозами та насильством "віджимали" майно громадян", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, до складу банди входили 5 мешканців Харківської та Київської областей віком від 30 до 60 років. Лідер банди протягом 25 років неодноразово притягався до кримінальної відповідальності за інші злочини, а також певний час тренував бійців спортивного клубу "Оплот".

"Зловмисники використовували посвідки членів громадської організації, які за зовнішніми ознаками схожі на посвідчення правоохоронців. Співробітники спецслужби встановили їхню причетність до декількох фактів викрадання мешканців регіону для вимагання грошей або переоформлення майна", - йдеться у повідомленні.

Дії банди координувалися спецслужбами РФ для дестабілізації обстановки на території регіону.

Наразі вирішується питання щодо оголошення затриманим підозри у скоєнні злочинів, передбачених ст. 146 (викрадення людини) та ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України та обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ перекрила нелегальний канал постачання товарів в ДНР.