ЗСУ зайняли нові позиції на Світлодарській дузі

14:50 25 травня 2017 р.

Фото до новини


Фото: depo.ua

Речник міністерства оборони Олександр Мотузяник підтвердив, що українські військові зайняли нові позиції на Світлодарській дузі.

Про це він сказав на брифінгу 25 травня, відповідаючи на запитання журналістів. Передусім Олександр Мотузяник наголосив: «Відповідно до Мінських домовленностей Збройні сили України, а також інші військові формування, залучені до АТО, суворо дотримуються режиму припинення вогню і виконання мирного плану президента».

Речник міністерства оборони також пояснив: «Разом з тим, як неодноразово було сказано, ми залишаємо за собою право відповідати на ворожі обстріли з боку російсько-окупаційних військ. Йдеться про безпосередні атаки на наші опорні пункти, про обстріл з важкого озброєння у разі, коли ми можемо ідентифікувати вогневу точку противника і ми знатимемо, що вона перебуватиме поза межами населеного пункту і ми зможемо вести туди вогонь».

Водночас, за словами Олександра Мотузяника, ситуація на лінії розмежування може бути доволі динамічною. Він також зазначив: «Якщо підрозділи вступають в бій з противником, можлива контратака, певні території можуть переходити із рук в руки, і це абсолютно зрозуміла річ для людей, які знаються на цій справі. Хочу зазначити, що мова йде про Світлодарську дугу».

Олександр Мотузяник також нагадав, що, згідно з Мінськими домовленостями, цю територію має контролювати українська сторона. Про це повідомили сьогодні, 25 травня, в інтернет-виданні «Українська правда».

Натомість волонтер із Дніпра Юрій Мисягін поінформував днями: «Без подробиць. У нас є приємні зміни на Світлодарськ дузі. З причини безперервних провокацій і обстрілів з боку противника, деякий час назад піхота 53-ї бригади була змушена добре прокрокувати вперед. І не тільки прокрокувати, а й закріпитися на нових передових позиціях. Дебальцеве стало ще ближче на один кілометр».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів