$39.22 €42.36
menu closed
menu open
weather +11 Київ

Російська актриса Яковлєва заявила, що їхала в Харків до батьків

Російська актриса Яковлєва заявила, що їхала в Харків до батьків Яковлєва повідомила, що до України її не впустили
Фото: sklif_love_ru / Instagram

Українські прикордонники 24 травня не пустили до Харкова російську актрису Олену Яковлєву через її відвідування окупованого Криму. Вона каже, що не пам'ятає, коли востаннє приїжджала на півострів.

Російська актриса Олена Яковлєва їхала в Харків до батьків і брата. Про це вона повідомила агентству РБК, коментуючи заборону української сторони на в'їзд до України.

"Я наразі перебуваю в зоні прикордонного контролю. Мене не впускають до країни, чекаю на відправлення назад до Москви. Я їхала до своїх батьків, брата й інших родичів, які живуть у Харкові", – заявила вона.

Актриса додала, що причиною відмови в'їзду до України стало відвідування нею анексованого Криму у 2015–2016 роках, однак сама вона не може згадати, коли саме приїжджала на півострів.

"Я не в курсі, коли у них вийшов цей закон і стало все заборонено. Коли я була востаннє в Криму, я не пам'ятаю", – зазначила вона.

24 травня українські прикордонники не пустили до Харкова Яковлєву, яка приїхала зі спектаклем. Їй заборонили в'їзд до країни на три роки через виступ в анексованому Криму.

Росія анексувала Крим після незаконного "референдуму" 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна та більшість країн світу. Наразі між материковою Україною і Кримом діє контрольно-пропускний режим, а Київ де-факто не контролює півострова.

Через військову агресію Росії Україна заборонила трансляцію деяких фільмів і серіалів російського виробництва, а також в'їзд окремим артистам за їхні "дії, що суперечать інтересам України". Станом на листопад 2016 року, СБУ заборонила в'їзд на територію України 140 російським культурним діячам і представникам шоу-бізнесу.