$39.78 €42.38
menu closed
menu open
weather +10 Київ

"Справа податківців". Екс-голова Луганської ОДА та обласної податкової Антіпов вийшов під заставу в розмірі 15 млн грн

"Справа податківців". Екс-голова Луганської ОДА та обласної податкової Антіпов вийшов під заставу в розмірі 15 млн грн Прокуратура просила заарештувати Антіпова
Фото: hromadske.ua

Колишній начальник Луганської податкової адміністрації Олександр Антіпов, затриманий у межах спецоперації українських силовиків, має внести заставу протягом п'яти днів.

Печерський суд Києва обрав міру запобіжного заходу колишньому голові Луганської обласної державної адміністрації та екс-керівнику податкової служби Луганської області Олександру Антіпову, зобов'язавши його протягом п'яти днів унести заставу в розмірі 15 млн грн. Про це повідомляє "Цензор.НЕТ".

Антіпов – один із високопоставлених чиновників, затриманих у рамках спецоперації 24 травня.

Прокуратура підозрює його в участі у злочинній організації, куди входили також вищі посадові особи держави.

Суд постановив одягти на Антіпова електронний браслет на два місяці, на цей же період у нього заберуть закордонного паспорта.

Якщо екс-чиновник не внесе застави протягом п'яти днів, то йому знову обиратимуть запобіжний захід. Суддя доручила звільнити Антіпова в залі суду.

За даними видання, прокурори просили для Антіпова запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 200 млн грн.

Антіпов сказав у суді, що протягом останніх трьох місяців його попереджали про можливе затримання, повідомляє "Громадське".

Антіпов у 90-х роках був головою державної податкової адміністрації в Луганській області, згодом очолив ДПА у Запорізькій області.

Із 2006-го до 2010 року був головою Луганської облдержадміністрації. Із 2010-го до 2014-го працював начальником Головного управління Міністерства доходів і зборів у Луганській області. Є помічником депутата Верховної Ради від Блоку Петра Порошенка Олега Недави на громадських засадах.

За інформацією міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, під час обшуку і затримання у Антіпова вилучили $3,8 млн готівкою.

Сьогодні в 15 областях України проводили одночасно 454 обшуки у межах кримінального провадження щодо колишніх чиновників податкових адміністрацій, яких підозрюють у причетності до організації та функціонування схем ухилення від сплати податків.

Аваков повідомив про 25 затриманих, яких доставили до Києва для обрання запобіжного заходу.