$39.78 €42.38
menu closed
menu open
weather +3 Київ

Співробітника "Інтера" Шувалова вислали з України – Антон Геращенко

Співробітника "Інтера" Шувалова вислали з України – Антон Геращенко Геращенко про Шувалова: Він бере участь у проекті просування РФ як єдиного нащадка "країни переможця фашизму у Великій Вітчизняній війні" (а не у Другій світовій)
Фото: nfront.org.ua

За оперативними даними, антиукраїнську діяльність російського політтехнолога Ігоря Шувалова використовували спецслужби РФ, заявив нардеп від "Народного фронту" Антон Геращенко.

Співробітникові телеканала "Інтер", російському політтехнологу Ігорю Шувалову заборонили в'їзд в Україну на п'ять років. Про це повідомив нардеп від "Народного фронту" Антон Геращенко у Facebook.

Депутат розповів, що "російський пропагандист, фактичний керівник інформаційної служби телеканала "Інтер" і "шеф" журналістки Марії Столярової, якій раніше був заборонений в'їзд в Україну, сьогодні був "видворений" українськими прикордонниками за межі країни.

"За оперативними даними, антиукраїнська діяльність Шувалова використовувалася спецслужбами РФ в активних заходах впливу з висвітлення спеціально підготовлених і резонансних відомостей через ЗМІ, зокрема, з висвітлення репортажів зі звинувачення керівництва нашої країни у військовому захопленні влади у 2014 році та спланованої акції "Небесна сотня", – написав Геращенко.

За словами Геращенка, Шувалов брав участь в акції зі зриву євроінтеграційних реформ в Україні.

"Він активно бере участь у проекті просування Росії як єдиного нащадка "країни – переможця фашизму у Великій Вітчизняній війні" (а не в Другій світовій) і Росії як уособлення сучасного антифашизму, який провадиться в ідеологічних рамках "Георгіївських стрічок" та "Безсмертного полку", – заявив депутат.

Геращенко нагадав, що Шувалова вперше "видворили" з території України в березні 2014 року.

"Але під зустрічним тиском співвласників телеканала "Інтер" на тодішнього голову СБУ Валентина Наливайченка це рішення було відмінено, і Шувалов ще три роки продовжував виконувати завдання російської пропаганди, фактично керуючи інформаційним блоком "Інтера", – додав він.

6 вересня 2016 року радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк заявив, що російського політтехнолога Ігоря Шувалова вишлють з України з можливою забороною в'їзду строком на п'ять років.

Шувалов працює в Україні з 1998 року. За даними ЗМІ, він тісно пов'язаний з одним із акціонерів "Інтера", екс-главою Адміністрації Президента України Сергієм Льовочкіним.

Матеріали за темою