Доступність посилання

ТОП новини

Луценко заявив про обіцянку США передати Україні більшу частину коштів Лазаренка у разі конфіскації


Павло Лазаренко (фото 1998 року)
Павло Лазаренко (фото 1998 року)

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що відповідні служби США запевнили українську сторону у передачі більшої частини коштів екс-прем’єра Павла Лазаренка Україні, якщо буде ухвалене рішення про їх конфіскацію. Про це він сказав 22 травня у Києві.

«Ми сподіваємося, що цього року ми нарешті вийдемо на фінал, і Україна має запевнення відповідних служб США у тому, що вона може розраховувати на більшу частину, як мінімум, більшу частину ймовірно конфіскованих коштів», – сказав Луценко.

Він також висловив здивування щодо тривалого слухання у США справи про конфіскацію коштів Лазаренка.

Офіційних коментарів США про можливу передачу коштів екс-прем’єра Лазаренка Україні не надходило.

На початку травня заступник Генпрокурора України Євген Єнін припустив, що до кінця року буде завершено суд у США щодо колишнього прем’єр-міністра Павла Лазаренка. За його словами, кошти, в разі рішення про конфіскацію, можуть бути повернуті України за півроку-рік після вироку.

Павло Лазаренко втік із України 1999 року і врешті опинився у США, де без успіху домагався притулку й натомість був засуджений більш ніж на вісім років позбавлення волі, значного штрафу і конфіскації майна за звинуваченнями, пов’язаними з відмиванням коштів. 2012 року він вийшов на волю після закінчення терміну і, за повідомленнями, отримав право на мешкання у США, де й живе з родиною – другою дружиною, своєю колишньою перекладачкою на судах у США, і їхніми трьома дітьми. Тим часом правоохоронні органи США далі продовжують з’ясовувати подробиці щодо відмитих ним коштів.

Реклама політичної партії Всеукраїнське об’єднання «Громада», яку очолював Павло Лазаренко
Реклама політичної партії Всеукраїнське об’єднання «Громада», яку очолював Павло Лазаренко

XS
SM
MD
LG