$39.78 €42.38
menu closed
menu open
weather +5 Київ

Українська служба Euronews припинить мовлення 21 травня

Українська служба Euronews припинить мовлення 21 травня Український бізнесмен Дмитро Фірташ раніше відмовився від проекту, через що українську службу телеканала вирішили закрити
Фото: euronews Українська / Facebook

Після шести років роботи українська служба Euronews припиняє своє мовлення.

Українська служба Euronews заявила про припинення мовлення з 21 травня. Про це " target="_blank">йдеться на сторінці телеканала у Facebook.

"Українська служба Euronews прощається... Після майже шести років нашої роботи, у неділю, 21 травня, Euronews припинить мовлення українською. Дякуємо, що дивилися та читали нас. Всього найкращого! Слава Україні!" – йдеться в повідомленні.

Euronews європейський цілодобовий інформаційний телеканал. Заснований у 1993 році, головна редакція розташована у Франції. Зараз телеканал мовить 13 мовами (арабською, англійською, французькою, німецькою, грецькою, угорською, італійською, перською, португальською, російською, іспанською, турецькою та українською) у 155 країнах.

Борг НТКУ перед Euronews становить $10,5 млн, пише "Детектор медіа".

Видання EurActiv.com писало, що в лютому 2015 року єгипетський мільярдер Нагіб Савіріс придбав контрольний пакет акцій Euronews. Згодом журналістам заборонили критикувати Туреччину після невдалого державного перевороту, а також жорстку політику Росії щодо її сусідів і членів ЄС. Журналісти висловили недовіру керівництву ЗМІ.

Українська служба Euronews була куплена в 2015 році українським бізнесменом Дмитром Фірташем. Пізніше він відмовився від проекту, внаслідок чого в 2017 році українську службу телеканала вирішили закрити.