Доступність посилання

ТОП новини

У Білому домі підтвердили запуск Північною Кореєю балістичної ракети


Пуск балістичної ракети в КНДР, ілюстративне фото
Пуск балістичної ракети в КНДР, ілюстративне фото

Офіційний представник Білого дому підтвердив, що Північна Корея провела випробування балістичної ракети середньої дальності, незважаючи на погрози посилення санкцій США щодо її ракетних випробувань.

«Ми знаємо, що Північна Корея запустила балістичну ракету середньої дальності. Ця система, яка пройшла останнє тестування у лютому, має меншу дальність, ніж ракети, запущені під час трьох останніх випробувань Північної Кореї», – сказав чиновник у Саудівській Аравії, де з дводенним візитом перебуває президент США Дональд Трамп.

Раніше офіційні особи в Сеулі повідомили про це ракетне випробування. В Об’єднаному комітеті начальників штабів Північної Кореї заявили, що поки не можуть визначити тип ракети, запущеної в неділю з району поблизу Пукчхан провінції Південний Пхеньян. Але повідомили, що ракета пролетіла близько 500 кілометрів. Також повідомляється, що президент Південної Кореї Мун Чже Ін провів засідання Ради національної безпеки, присвячене цьому питанню.

Нинішній запуск ракети КНДР, десятий у цьому році, стався буквально через тиждень після того, як аналогічне випробування викликало міжнародний осуд і попередження з Вашингтона, що нові санкції можуть бути застосовані відносно Пхеньяна.

Пхеньян прискорює зусилля зі створення міжконтинентальної балістичної ракети. Ядерна програма та балістичні випробування КНДР заборонені Радою безпеки ООН.

XS
SM
MD
LG