Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко про переговори з Меркель: обговорювали, як мотивувати Росію виконувати Мінські угоди


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявляє, що під час переговорів з канцлером Німеччини Анґелою Меркель обговорювався сценарій мотивації для Росії виконувати Мінські угоди.

«Значна частина часу була присвячена скоординованим діям щодо імплементації Мінських угод. Констатовано, що Росія не виконує Мінських домовленостей і нам потрібно розробити сценарій, який би мотивував Росію сісти за стіл переговорів і виконати те, що вона обіцяла, в першу чергу щодо компоненту безпеки», – сказав Порошенко за підсумками офіційного візиту до Німеччини.

За його словами, Київ має підтримку Німеччини в тому, що в Україні має «бути мир і окупація має завершитися».

«Крім того, ми домовилися, що якщо Мінські домовленості не будуть виконуватися, то з високою ймовірністю санкції Євросоюзу будуть продовжені. Дуже важливо, що ця зустріч відбулася напередодні саміту «Групи семи», – наголосив Порошенко.

Росія результати цих переговорів наразі не коментувала.

Після російської анексії Криму на Донбасі триває збройний конфлікт. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів і невиконанні Мінських угод, які спрямовані на врегулювання ситуції на Донбасі.

Кремль відкидає ці звинувачення. Щодо Мінських домовленостей Москва заявляє, що є лише гарантом їхнього виконання, але не стороною і не має ніяких зобов’язань за ними.

США, ЄС та інші країни запровадили проти Росії санкції через анексію Криму і підтримку сепаратистів на сході України. За даними ООН, внаслідок бойових дій на Донбасі загинули близько 10 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG