$39.22 €42.36
menu closed
menu open
weather +10 Київ

Після указу про блокування російських соцмереж охоплення Facebook в Україні зросло на 37%

Після указу про блокування російських соцмереж охоплення Facebook в Україні зросло на 37% Найшвидше аудиторія Facebook збільшується на сході України
Фото: ЕРА

Найшвидше аудиторія Facebook збільшується на сході України, найповільніше – у Києві.

Аналіз охоплення інтернет-аудиторії України на другий день після появи інформації про блокування російських сайтів демонструє чітку тенденцію до зростання кількості користувачів Facebook. Про це повідомляє компанія TNS KANTAR, що займається маркетинговими дослідженнями.

17 травня порівняно з даними за минулий тиждень охоплення соцмережі зросло на 37%.

У регіональному розрізі найбільший приріст спостерігають у Facebook на сході України – плюс 58%. Інші показники виглядають так: північ – 37%, південь – 33%, центр – 28%, захід – 28%. Найнижчий темп приросту спостерігають у Києві – плюс 17%.

"Найшвидше реагують на нововведення користувачі у віці 14–20 років і дають найбільший приріст аудиторії Facebook", – зазначили в компанії.

15 травня президент України Петро Порошенко своїм указом увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 квітня 2017 року про фізичних та юридичних осіб, проти яких уводять антиросійські санкції на строк від одного до трьох років.

У списку санкцій опинилися, зокрема, соцмережі "ВКонтакте" й "Одноклассники", сервіси Mail.Ru та "Яндекс", сайти російських антивірусних компаній "Лаборатория Касперского" і "Доктор Веб". 17 травня указ про введення нових санкцій опублікували в "Урядовому кур'єрі".

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації України, попередила про штрафи за відмову блокувати сайти, що потрапили під заборону.

Матеріали за темою