Е-декларанти мають змінити e-mail російських доменів у Реєстрі декларацій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Е-декларанти мають змінити e-mail російських доменів у Реєстрі декларацій

Особисті фінанси
2588
Національне агентство з запобігання корупції (НАЗК) закликає суб’єктів декларування змінити електронні адреси російських доменів в Реєстрі декларацій.
“На виконання указу президента … просимо невідкладно змінити електронні поштові скриньки російських доменів (наприклад: mail.ru, yandex.ru, bk.ru) в особистих облікових записах Єдиного державного реєстру декларацій осіб на створені на українських серверах (наприклад: ukr.net, i.ua, email.ua, gmail.com)”, – повідомляє прес-служба НАЗК.
В агентстві пояснили процедуру зміни електронної поштової скриньки.
“Для зміни електронної поштової скриньки облікового запису необхідно на одному з українських поштових сервісів отримати персональну електронну адресу. Після цього авторизуватися в Реєстрі за посиланням portal.nazk.gov.ua за допомогою власного ЕЦП. Потім потрібно перейти у вкладку “Мій профіль”, натиснути кнопку “Змінити контактні дані”, в поле “новий E-mail” вказати нову поштову скриньку і натиснути кнопку “Змінити E-mail” “, – пояснили в НАЗК.
Після цього, зазначають в агентстві, на нову поштову скриньку прийде лист з підтвердженням. Для завершення операції необхідно перейти за посиланням з листа.
У НАЗК підкреслили, що для зміни електронної адреси в особистому кабінеті реєстру не потрібно отримувати новий ЕЦП.
Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко указом від 15 травня ввів у дію рішення РНБО від 28 квітня 2017 року “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”. Цим же указом визнаються такими, що втратили силу низка аналогічних указів президента України від 2015 і 2016 рр.
У списку санкцій України 1 228 фізичних осіб та 468 юридичних.
Даним рішенням вводяться серед іншого санкції проти соціальних мереж “ВКонтакте” і “Однокласники”, а також компаній “Мейл.ру”, “Яндекс” і їхніх сервісів. Доступ до всіх сервісів “Яндексу” і Mail.ru заборонений на три роки.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас