Доступність посилання

ТОП новини

Луценко: підготовлені подання до Ради про зняття недоторканності з З депутатів


Юрій Луценко
Юрій Луценко

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявляє, що підготовлені подання до Верховної Ради щодо зняття депутатської недоторканності з народного депутата від депутатської групи «Відродження» Геннадія Бобова, депутата від фракції «Народний фронт» Євгена Дейдея та депутата з фракції Радикальної партії Андрія Лозового.

«У ході спільної перевірки поданих електронних декларацій ГПУ, САП та НАБУ до Верховної Ради України підготовлені подання на зняття депутатської недоторканності з народних депутатів Геннадія Бобова (стаття 212 Кримінального кодексу (Ухилення від сплати податків), 366 прим 1 КК України (декларування недостовірної інформації), Євгена Дейдея (ст. 368 прим 2 КК України (Незаконне збагачення) та Андрія Лозового ( ст. 212, 368 прим 2 КК України)», – написав він на своїй сторінці в Facebook.

Генпрокурор не уточнив, коли саме ці подання перепадуть до Ради.

Наразі вказані депутати не коментували цю заяву Луценка.

У жовтні 2016 року завершився перший етап подання електронних декларацій за 2015 рік для суб’єктів декларування, які посідають відповідальне й особливо відповідальне становище: президента, прем’єра, членів уряду, депутатів, суддів, правоохоронців. Також весною завершився другий етап е-декларування.

НАБУ повідомляло про розслідування кримінальних правопорушень щодо декларування недостовірної інформації і незаконного збагачення, вчинених найвищими посадовими особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Підслідними НАБУ є найвищі посадові особи.

XS
SM
MD
LG