Доступність посилання

ТОП новини

У США висловили занепокоєння сутичками охорони президента Туреччини з демонстрантами у Вашингтоні


Один із моментів сутички 16 травня: чоловік у костюмі з лав турецької охорони б’є демонстранта
Один із моментів сутички 16 травня: чоловік у костюмі з лав турецької охорони б’є демонстранта

У США повідомили, що висловили Туреччині «щонайрішучішими словами» занепокоєння після того, як працівники охорони президента Туреччини влаштували сутички з учасниками акції протесту у Вашингтоні.

«Насильство ніколи не є належною відповіддю на свободу висловлювання, і ми підтримуємо право людей будь-де вільно висловлювати свої думки і проводити мирний протест», – заявила речниця Державного департаменту США Гедер Науерт.

Сутички між охороною президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана і його прихильниками, з одного боку, і учасниками акції протесту, зокрема курдами й вірменами, з іншого під час його візиту до Вашингтона у вівторок сталися біля резиденції посла Туреччини у США. За словами очевидців, турецькі охоронці прорвали кордон вашингтонської поліції і напали на прокурдських демонстрантів, б’ючи їх руками й ногами.

За словами речника поліції, напад охоронців був «брутальним нападом на мирний протест», і слідчі вивчають відеозаписи з місця події, щоб визначити підозрюваних і допитати їх.

Тоді потерпіли 11 людей. На місці сутички затримали двох осіб, не з супроводу Ердогана.

XS
SM
MD
LG