Доступність посилання

ТОП новини

Кабмін схвалив законопроект про пенсійну реформу


Володимир Гройсман
Володимир Гройсман

Кабінет міністрів України одноголосно схвалив проект закону про пенсійну реформу.

«Дуже дякую, колеги, за підтримку. Рішення прийняте одноголосно», – сказав прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання уряду 17 травня.

Під час презентації законопроекту прем’єр-міністр повідомив, що документ не передбачає підвищення пенсійного віку за наявності 25 років трудового стажу. Також Гройсман додав, що люди без страхового стажу зможуть виходити на соціальну пенсію в 63 роки, а люди з менш ніж 15 роками трудового стажу – в 65 років. Крім того люди, які бажають вийти на пенсію раніше від 65 років, але мають менше ніж 25 років трудового стажу, зможуть доплатити в Пенсійний фонд і вийти на пенсію раніше.

На реалізацію проекту осучаснення пенсій у 2018 році, за його словами, знадобиться понад 30 мільярдів гривень. За словами Гройсмана, додаткова потреба Пенсійного фонду в коштах на 2017 рік становить 11,2 мільярда гривень на осучаснення пенсій.

Законопроект направляють у Національну раду реформ, після чого його планують винести на розгляд Верховної Ради. Гройсман висловив сподівання, що пенсійна реформа буде ухвалена Верховною Радою до літніх канікул і набуде чинності 1 жовтня цього року. Згідно з календарним планом Верховної Ради, літні парламентські канікули мають розпочатися в середині липня.

Раніше в уряді заявляли до кінця травня запропонують на розгляд Верховної Ради проект пенсійної реформи, завдяки якому з 1 жовтня планується підвищити пенсії для 5,6 мільйонів пенсіонерів.

Пенсійна реформа є одним із ключових пунктів меморандуму про співпрацю між Україною та Міжнародним валютним фондом.

XS
SM
MD
LG