MENU

Деякі радіостанції продовжують відверто зневажати українську музику

2044 1

Протягом останніх тижнів було помічене нівелювання "закону про квоти на радіо" низкою загальнонаціональних радіостанцій.

Зокрема мова іде про навмисне і злочинне відведення окремих позапраймових часових проміжків для україномовних пісень на догоду російській та зарубіжній музиці.

Фактрично деякі радіостанції відмовилися від пропорційного представлення музики в своєму ефірі і продожують відверто зневажати українську музику.

Читайте також: Півроку, які змінили український радіоефір

1. Любимое Радио. (або скоро Power FM). Після певного переформатування україномовну музику можна почути виключно з 21.00 до 22.00.

Протягом годин часу як в ранковий період так і у вечірній україномовної музики яка має становити 25% ( тобто кожна 4та пісня) немає.

2. NRJ Ukraine. З самого початку введення закону в дію радіостанція фактично ігнорує україномовну музику. В ранковому слоті 7.00 - 14.00 українську пісню можна почути в основному з 7.00 до 8.00 та інколи посеред дня.

Та ж сама ситуація з другим відрізком 15.00 - 22.00. Україномовна музика з 21.00 до 22.00.

3. DJFM Ukraine. Протягом останнього часу у вечірньому слоті українську музику аткож "запхнули" з 21.00 до 22.00.

Отже, бачимо що радіостанції відверто грають на руку "русскому міру" і спеціально засовують українську музику на такий час, коли її ніхто не слухає.

Замість того щоб транслювати музику пропорційно, ми бачимо відверто зневажливе ставлення власників та менеджменту цих радіостанцій до української мови та музики.

Звертаюся до Mykola Kniazhytsky, Вікторія Сюмар, руху Відсіч, Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення, Сергій Костинський.

Читайте також: Відкладений попит: яким має бути українське кіно

Зверніть увагу на ті факти які відбуваються серед українського радіоефіру. Я розумію що формально радіостанції виконують закон, проте реально це абсолютно не той результат якого добивалися українці. Ми хотіли щоб на всіх радіостанціях, не залежно від формату, звучала українська музика, щоб вона розвивалася в будь яких стилях та напрямках. МИ ж бачимо що низка радіостанцій спеціально знаходить можливості уникати адекватного ротування української музики в своїх ефірах, таким чином повністю нівелюючи дію цього закону.

Окремо принагідно хотів би подякувати і тим радіостанціям які пропорційно виконують квоти. Таких багато і це дійсно дуже приємно. Не буду тут перелічувати, проте це дійсно державницька та патріотична позиція.

Андрій СМОЛІЙ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини