Трамп розкрив Лаврову секретну інформацію – Washington Post

Вівторок, 16 травня 2017, 08:29

Президент США Дональд Трамп минулого тижня під час зустрічі в Білому домі з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим розкрив йому надсекретну інформацію щодо "Ісламської держави".

Про це з посиланням на нинішніх і колишніх працівників Білого дому повідомляє видання Washington Post.

Розкриття цієї інформації, за їх словами, поставило під загрозу надважливе джерело американської розвідки у питанні "Ісламської держави".

Дана інформація  була настільки чутливою, що деталі не розкривалися навіть союзникам США по міжнародній коаліції і навіть в уряді США про них знали далеко не всі.

Інформацію США отримували від країни-союзника в рамках обміну розвідувальними даними. Країна партнер у свою чергу мала доступ до внутрішнього обміну інформацією "Ісламської держави" і не надавала США дозволу на розкриття інформації Росії.

Зазначається, що розкривши секретну інформацію главі МЗС РФ і російському послу, Трамп порушив протокол.

"У мене прекрасна розвідінформація. У мене є люди, які щодня повідомляють мені чудові розвіддані" - цитує Трампа на зустрічі з Лавровим представник адміністрації, який знайомий зі змістом їхньої розмови.

Трамп розповів, як терористи можуть проводити певні атаки, і пояснив, якої шкоди вони можуть завдати. Він також назвав місто на підконтрольній угруповання території, де партнер США щодо розвідінформації виявив нову загрозу. Washington Post не став розкривати назву міста на прохання джерел у Білому домі.

Після переговорів Трампа і Лаврова, стверджує видання, чиновники Білого дому вжили заходи для мінімізації завданого збитку, звернувшись в ЦРУ і Агентство національної безпеки. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.