11 травня відбувся другий півфінал міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення-2017" на сцені Міжнародного виставкового центру в Києві.

Відповідні результати були оприлюднені за підсумками дня.

У фінал пройшла друга десятка учасників, серед яких:

  • Австрія: Натан Трент - Running On Air;
  • Румунія: Ілінка і Алекс Флоря - Yodel It!;
  • Нідерланди: O'G3NE - Lights and Shadows;
  • Угорщина: Йоці Папаї - Origo;
  • Данія: Аня Ніссен - Where I Am;
  • Хорватія: Жак Хоудек - My Friend;
  • Норвегія: JOWST і Александер Вальманн - Grab the Moment;
  • Білорусь: NAVIBAND - "Гістория Майга жицця";
  • Болгарія: Крістіан Костов - Beautiful Mess;
  • Ізраїль: IMRI - I Feel Alive.

Всього брали участь 18 виконавців. Нагадаємо, у першому півфіналі, який відбувся 9 травня, визначилися перші 10 учасників, серед яких: представник Швеції – Робін Бенгстон, Португалії - Сальвадор Собраль, учасниця від Вірменії – Арцвик, Азербайджану – Дихадж, від Греції – Демі. У завершальну п'ятірку перших фіналістів потрапила: Бельгія – Бланш, від Польщі – Кася Моз, Австралії – Ісайя, представник Молдови – група Sunstroke Project і Кіпру – Овиг.


Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.uа", після перемоги співачки Джамали на Євробаченні-2016 право провести пісенний конкурс отримала Україна. Ареною для міжнародних змагань вибрали Київ, а концертним майданчиком - Міжнародний виставковий центр неподалік від станції метро "Лівобережна".

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Росія, звичайно, не упустила можливості влаштувати провокацію, спробувавши відправити до Києва переможницю якогось таємничого внутрішнього конкурсу "Першого каналу" Юлію Самойлову - інваліда першої групи, що з дитинства пересувається на візку.

Втім, росіянка до цього активно гастролювала в анексованому Криму, тому Служба безпеки закрила їй в'їзд в Україну на три роки.

Кремль, звичайно ж, вибухнув істерикою, зажадавши відібрати Євробачення в України, проте організатори остудили запал росіян, заявивши, що цілком покладаються на рішення української влади.

У підсумку, всі провокації країни-агресора провалилися, а організатори успішно продали всі квитки на фінал у Києві. Ображений "Перший канал" залишив росіян без Євробачення, відмовившись транслювати захід без участі представника РФ.

Євробачення в Києві вже встигло відзначитися рядом рекордів.

Україну представить група O.Torvald. Лідер колективу Женя Галич розповів, як збирається перемогти в конкурсі. До Києва прибули перші учасники конкурсу.

Спеціально до Євробачення в столиці облаштували кілька фан-зон - на Хрещатику та Софійській площі, центр міста і район головного концертного майданчику стануть виключно пешеходнимі.