Порошенко про схвалення безвізу Радою ЄС: "Це – неначе повернення додому"

Четвер, 11 травня 2017, 11:27

Президент України Петро Порошенко назвав історичним рішення про затвердження Радою ЄС безвізу для України, заявивши, що "це наче повернення додому після довгої та виснажливої подорожі".

Про це йдеться в офіційному повідомленні президента України, яке було оприлюднено у Twitter.

"ТАК! Ми це зробили! Щойно Рада міністрів Євросоюзу схвалила остаточне рішення про надання нам, громадянам України, права на безвізовий в’їзд", - написав він.

"17 травня у Страсбурзі - як ми домовилися з нашими європейськими друзями, - урочисто підпишуть відповідний законодавчий акт. Це, напевно, буде один із найважливіших моїх візитів за три роки на посаді президента", - йдеться у повідомленні.

Порошенко назвав рішення Ради ЄС історичним та заявив: "Це – неначе повернення додому після довгої та виснажливої подорожі… Повернення до нашого спільного європейського дому. Ми пориваємо з пострадянським минулим і дедалі більше стаємо частиною єдиного європейського цивілізаційного простору. Цінуйте свій український паспорт. І любіть Україну!".

Нагадаємо, 11 травня Рада Європейського союзу затвердила законодавчу пропозицію про скасування короткострокових віз для громадян України.

Відомо, що церемонія підписання відповідного рішення президентом ЄП та представником головування у Раді ЄС відбудеться 17 травня.

Після цього підписаний регламент має бути опублікований в офіційному віснику ЄС.

Фактично безвіз набуде чинності через 20 днів після публікації – орієнтовно 11 червня.

Про те, як саме працюватиме безвізовий режим з Євросоюзом, читайте у статті: "Без віз, та не без правил: як працюватиме на практиці безвізовий режим з Євросоюзом".

Детальніші роз’яснення читайте у статті: "Тонкощі безвізу: як діяти на кордоні, щоби уникнути проблем. Відповіді на питання читачів".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: