для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Доісторичний хобарник


Доісторичний хобарник
   Як сі оказало нидавно, люде, робітникі Болгарводоканалу при заміні мєстних рур відкопали залишкі двох коний і фракійску фіру разом з икіпажом. І шо цікаво, жи то всьо було захоронено пйоново в повний зріст.
    Колісницє і шкілєти конів 2,5 тисячолітньої давности були виявлені в болгарскому селі Свестарє у фракійскій гробниці разом з багатьма прикрасами. Наявність дорогих речей свідчить про то, жи в тоті чєси тамка ше не існувало переселенців племені Ци зі славного міста Дрогобичє, шо сі знаходит і перидмістю Млинок. Зато вже тодий хобарникі від еліти фист полюбляли золото і іншу касу. Професорка Діана Джергова з Національного Інститута Архіології при Болгарскій Академії Водоканалу, шо кєрувала роскопками, одразу зателєфонувала за порадов до своїх колєг з БорИслава, бо там ся знаходит всесвітньо відомий Інститут Пам'яти Рур*(ІПР). Спиціалісти звіттам, прибувши на місце, констатували, шо знахідка унікальна, бо не схожа на ніц з того шо вни виділи раньче. Вчені вважєют, жи належала вна єдному високому чиновнику фракійского дворянства, про шо говорит зріст його останків, любязно заміряний вченими з ІПР і дорогоцінний вміст його кішень.
    Чого його поховали разом з конєми та фіров, невідомо. Можливо тодішнім людьом шось сі не сподобало в діяльности бюрократа, хтозна. Відкрито кримінальне проваджиннє з приводу наглої загибелі вильможі. Для того взєли проби ґрунту докола, а також проведина икспертиза споднів любителя бакшишу. Також поряд знайшли шкілєт провдивого пса і воїна, котрий, імовірно, возив і пильнував свого пана від посягань простого люду, але шось му в тім завадило. А ще тамка найшли нерозпичатані лікарства, спис і меч зі скаменілого дерива, а ше чорнильницє з перами, шо говорит про то, жи той пан був не самий дурний серид тамтешніх дворян.
   Також бориславскі і болгарскі учені відзначили всю унікальність осьової підвіскі знахідки, а знимкі і креслиннє неймовірного скарбу люцтва бискоштовно передали на Кременчуцкій автозавод, для подальшого втілення в типерішнє життє.
                                       Завше ваш, Яків Кутовий.
Ре.Se.рури - то є труби, хто низнає, а фіра, то віз.
© Jakiv Kutowyj [08.05.2017] | Переглядів: 707

2 3 4 5
 Рейтинг: 30.0/18

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook