17:28 06.05.2017

Кличко відкрив наземну частину Поштової площі і скульптурну композицію на честь засновників Києва

2 хв читати
Кличко відкрив наземну частину Поштової площі і скульптурну композицію на честь засновників Києва

Київський міський голова Віталій Кличко відкрив після реконструкції наземну пішохідну частину Поштової площі.

Як повідомляє прес-служба мерії, на верхній частині пішохідної зони Поштової площі, яка виходить на Володимирський узвіз, В.Кличко відкрив скульптурну композицію, яка символізує засновників столиці (автор – київський художник Володимир Журавель). Це фігури чотирьох дітей - трьох хлопчиків і дівчинки, прообраз Кия, Щека, Хорива і їх сестри Либеді - які запускають паперові кораблики на Дніпрі (на карті міста, де відображені туристичні об'єкти: пам'ятники, церкви, парки тощо).

На Поштовій площі розширили прогулянкову зону і облаштували крім центрального прохід із тротуарної частини Володимирського узвозу через новий оглядовий майданчик.

На площі вже працює фонтан, облаштовані клумби і газони, висаджені молоді дерева. Поштова площа також є однією з п'яти офіційних фан-зон Євробачення, тому там можна буде подивитися трансляцію офіційних заходів конкурсу. А з наступного тижня від причалів поруч можна буде вирушити в МВЦ на річковому трамвайчику, інформує прес-служба.

До Поштової площі В.Кличко спустився фунікулером. Біля верхнього виходу мер оглянув перший встановлений в Києві автоматичний туалет. Він стилізований під старовинну тумбу для афіш. Всередині кабіна повністю автоматизована. Після використання унітаз і підлога дезінфікуються, щоб прийняти наступного відвідувача. Цей процес займає одну хвилину. Вартість послуги становить 1 грн, яка піде на оплату комунальних послуг.

До кінця року в столиці планують встановити 10 таких кабін. На їх встановлення місто не витратить ні копійки, оскільки це - інвестиційний проект. Втілювати проект допомагають французькі фахівці. За словами представника інвестора, витрати на встановлення компенсують за рахунок розміщення реклами на туалет.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

Рішення про призупинення консульських послуг для українських чоловіків мобілізаційного віку за кордоном спрямоване на забезпечення справедливості - Кулеба

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

Байден: Буквально в найближчі кілька годин ми почнемо відправляти в Україну військову допомогу

США оголосили про новий пакет військової допомоги для України на $1 млрд

Міноборони України опублікувало основні новації в законі про мобілізацію, який набуде чинності 18 травня

Байден підписав закон про надання допомоги Україні

ВР має намір удосконалити законодавство про звернення

Лондон та Берлін мають намір співпрацювати для виробництва відновлюваної енергії у Північному морі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА