Компанія Facebook повідомила про запуск полегшеної версії свого месенджера в 132 країнах, у тому числі і в Україні. Про це повідомив голова напрямку Messenger у Facebook Девід Маркус.

Messenger Lite був запущений в жовтні 2016 року, але був доступний тільки для користувачів з Кенії, Танзанії, Малайзії, Венесуели і Шрі-Ланки. Сьогодні Messenger Lite запрацював в 132 країнах, включаючи Україну, Німеччину, Італію, Нідерланди, Туреччину, Японію і багато інших.

Facebook розробив Messenger Lite для смартфонів з невеликим об'ємом пам'яті і слабкими процесорами. Також він задумувався для регіонів з низькою швидкістю підключення до інтернет.

Дивись цікаві фішки повноцінного Facebook Messenger, про які не всі знають:

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

В полегшеній версії Messenger Lite урізаний функціонал. У ньому залишили тільки основні функції: надсилання і отримання повідомлень, фото, стікерів та посилань. У ньому немає відео і аудіо дзвінків, немає "Історій", які не сподобалися багатьом користувачам. На даний момент додаток Messenger Lite доступно тільки для Android.

Раніше портал Знай.uа повідомляв, що Facebook запустив оффлайн-режим для Instagram.